Νέα

Showing page of 4 Previous Next

 • 15/05/2014
  Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

  Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ

  ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

   Το Ελληνικό Φάρμακο «ταξιδεύει» στην ακριτική Ελλάδα

   

  Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), στο πλαίσιο των κοινωνικά υπεύθυνων δράσεών της, στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων που κατοικούν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Η Ομάδα Αιγαίου είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έχει καλύψει περισσότερα από 15.000 ναυτικά μίλια με 11 φουσκωτά σκάφη και 70 εθελοντές.

  Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αναγνωρίζοντας την προσφορά της Ομάδας Αιγαίου, προχώρησε στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και χορήγησε τον 20ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν στήριξης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Η Π.Ε.Φ. προσέφερε όλα τα φάρμακα που χρησιμοποίησε η Ομάδα κατά τη διάρκεια του Διάπλου, φροντίζοντας έτσι όχι μόνο για την υγεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των πιο ακριτικών περιοχών της χώρας μας. Επιπλέον, μέσω αυτής της συνεργασίας, το ενημερωτικό υλικό της Π.Ε.Φ. για το «Ελληνικό Φάρμακο» έφτασε ως τα πιο μακρινά σημεία του Αιγαίου, βοηθώντας τους κατοίκους να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των υψηλής ποιότητας φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα.

  Ο 20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους που διοργάνωσε η Ομάδα Αιγαίου, διήρκησε από την Πέμπτη 1η Μαΐου μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαΐου και περιελάμβανε επισκέψεις στα νησιά Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα. Κατά τη διάρκεια του διάπλου πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά σε πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν έργα υποδομής (γυμναστήρια, παιδικές χαρές, κ.α.) και διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μουσικά όργανα, κ.α.) στα σχολεία και νηπιαγωγεία των νησιών.

 • 08/05/2014
  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ανέδειξε το δυναμισμό του κλάδου και τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στην εθνική οικονομία.

  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη”

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ανέδειξε το δυναμισμό του κλάδου και τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στην εθνική οικονομία.

   

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας  με τίτλο  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7 Μαΐου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κοινού.  Οι ομιλητές του Συνεδρίου, στελέχη φορέων του κλάδου, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά., συμμετείχαν στις τρεις θεματικές ενότητες, με θέματα «Φαρμακευτική Πολιτική», «Ανάπτυξη και Απασχόληση» και «Έρευνα και Εκπαίδευση», και συμφώνησαν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

  Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Δημήτρης Δέμος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ενώ η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ξεκίνησε από τοπικούς παραγωγούς φαρμάκου, κατάφερε να εξελιχθεί σε δυνατό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς και πλέον μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, ζήτησε τον επανακαθορισμό της θέσης του κλάδου με στόχο την ανάκαμψη. Ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), επεσήμανε την αναγκαιότητα πρόσβασης των ασθενών τόσο σε νέα γενόσημα όσο και καινοτόμα φάρμακα, ενώ ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, τόνισε πως «πρέπει να διεκδικήσουμε μια ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας». Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως είναι βούληση της Πολιτείας να στηριχτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σημειώνοντας όμως πως δεν πρέπει να στοχεύουμε σε μια κρατικοδίαιτη φαρμακοβιομηχανία. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι κύριοι: Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ευστράτιος Πατσούρης, Καθηγητής και Κοσμήτορας των Σχολών Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Την Α’ ενότητα με θέμα «Φαρμακευτική Πολιτική» ανέλαβε να συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Νεγκής. Στην εισήγησή του ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, απαντώντας στον Υπουργό Υγείας για τα περί κρατικοδίαιτης φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε πως όχι μόνο δεν ενισχύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής προστατεύει τα ακριβά εισαγόμενα και τα ξένα γενόσημα φάρμακα και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την επιμονή στο αποτυχημένο μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική ουσία που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους θεραπείας μέσω της υποκατάστασης, όσο και από τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών των ελληνικών φαρμάκων. Επιπλέον, τα εισαγόμενα φάρμακα παίρνουν πιο γρήγορα άδειες κυκλοφορίας, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Από τη μεριά τους, οι κύριοι Δημήτρης Λιντζέρης, Πρόεδρος ΕΟΦ, Γιάννης Μπασκόζος, Αντιπρόεδρος ΠΙΣ, Ανδρέας Γαλανόπουλος, Πρόεδρος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και Αντιπρόεδρος ΠΑΝΣΥΦΑ, και η κ. Δέσποινα Μακρυδάκη, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ, συμφώνησαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του φαρμάκου και δήλωσαν πως ο κάθε θεσμός από την πλευρά του οφείλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια για ενίσχυση του ελληνικού φαρμάκου.

  Στη Β’ ενότητα «Ανάπτυξη και Απασχόληση», με συντονίστρια τη δημοσιογράφο κ. Νατάσα Σπαγαδώρου, τονίστηκε η τεράστια συμβολή του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στους δύο αυτούς τομείς. Στην εισήγησή του, ο κ. Δημήτρης Δέμος, Πρόεδρος της ΠΕΦ, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κλάδου, χαρακτηρίζοντάς τον «ατμομηχανή ανάπτυξης», ενώ δήλωσε υπερήφανος για την αλματώδη πρόοδο και εξωστρέφεια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια οι κύριοι Σάββας Ρομπόλης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΣΕΕ, Νικόλαος Φίλιππας,  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος ΔΣ και Επιστημονικός Διευθυντής ΚΕΠΕ, Άγγελος Τσακανίκας, Επ. Καθηγητής ΕΜΠ και Διευθυντής Ερευνών ΙΟΒΕ και Μάρκος Ολλανδέζος, Επιστημονικός Διευθυντής της ΠΕΦ, παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους επτά κλάδους που θα ηγηθούν της ανάπτυξης της χώρας στα επόμενα χρόνια.

  Το Συνέδριο έκλεισε με την ενότητα «Έρευνα και Εκπαίδευση», στην οποία πανεπιστημιακοί με σπουδαίο ερευνητικό έργο παρουσίασαν τις σημαντικές συνεργασίες της ακαδημαϊκής κοινότητας με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης, ενώ  ο κ.Βασίλης Κάτσος, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, ανέλυσε τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στο συγκεκριμένο κλάδο σημειώνοντας πως παρόλο που ο 2ος μεγαλύτερος εξαγωγικός πόλος στη χώρα μας είναι τα φάρμακα, δυστυχώς η Ελλάδα είναι ουραγός στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συμφώνησε πως τόσο λόγω του αναπτυξιακού της χαρακτήρα, όσο και λόγω της συνεισφοράς της στην έρευνα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί παρά να έχει, στο μέτρο του εφικτού και του ενδεδειγμένου, την αρωγή του κράτους». Στη συνέχεια οι κύριοι Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ  Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρεησκευμάτων, Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας  Διοίκησης ΕΚΠΑ, Λέανδρος Σκαλτσούνης, Καθηγητής Πρόεδρος Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Μαχαίρας, Καθηγητής Φαρμακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σιαφάκας, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Κρήτης και Ιωάννης Ματσούκας, Καθηγητής Οργανικής Χημείας Παν/μιου Πατρών, παρουσίασαν σημαντικές προόδους που γίνονται στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας στην Ελλάδα.

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ολοκλήρωσε με την ομιλία του ο κ. ο Βασίλης Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΦ, τονίζοντας πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν πρόκειται να θυσιάσει τις αξίες της στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, ενώ σημείωσε πως «είναι σαφής η υποχρέωση όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές να καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου. Οι δυνατότητες που έχουμε ως κλάδος είναι μεγάλες, χρειαζόμαστε μόνο το κατάλληλο πλαίσιο».

 • 08/05/2014
  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ανέδειξε το δυναμισμό του κλάδου και τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στην εθνική οικονομία.

  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη”

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ανέδειξε το δυναμισμό του κλάδου και τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στην εθνική οικονομία.

   

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας  με τίτλο  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7 Μαΐου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κοινού.  Οι ομιλητές του Συνεδρίου, στελέχη φορέων του κλάδου, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά., συμμετείχαν στις τρεις θεματικές ενότητες, με θέματα «Φαρμακευτική Πολιτική», «Ανάπτυξη και Απασχόληση» και «Έρευνα και Εκπαίδευση», και συμφώνησαν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

  Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Δημήτρης Δέμος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ενώ η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ξεκίνησε από τοπικούς παραγωγούς φαρμάκου, κατάφερε να εξελιχθεί σε δυνατό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς και πλέον μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, ζήτησε τον επανακαθορισμό της θέσης του κλάδου με στόχο την ανάκαμψη. Ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), επεσήμανε την αναγκαιότητα πρόσβασης των ασθενών τόσο σε νέα γενόσημα όσο και καινοτόμα φάρμακα, ενώ ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, τόνισε πως «πρέπει να διεκδικήσουμε μια ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας». Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως είναι βούληση της Πολιτείας να στηριχτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σημειώνοντας όμως πως δεν πρέπει να στοχεύουμε σε μια κρατικοδίαιτη φαρμακοβιομηχανία. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι κύριοι: Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ευστράτιος Πατσούρης, Καθηγητής και Κοσμήτορας των Σχολών Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Την Α’ ενότητα με θέμα «Φαρμακευτική Πολιτική» ανέλαβε να συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Νεγκής. Στην εισήγησή του ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, απαντώντας στον Υπουργό Υγείας για τα περί κρατικοδίαιτης φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε πως όχι μόνο δεν ενισχύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής προστατεύει τα ακριβά εισαγόμενα και τα ξένα γενόσημα φάρμακα και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την επιμονή στο αποτυχημένο μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική ουσία που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους θεραπείας μέσω της υποκατάστασης, όσο και από τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών των ελληνικών φαρμάκων. Επιπλέον, τα εισαγόμενα φάρμακα παίρνουν πιο γρήγορα άδειες κυκλοφορίας, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Από τη μεριά τους, οι κύριοι Δημήτρης Λιντζέρης, Πρόεδρος ΕΟΦ, Γιάννης Μπασκόζος, Αντιπρόεδρος ΠΙΣ, Ανδρέας Γαλανόπουλος, Πρόεδρος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και Αντιπρόεδρος ΠΑΝΣΥΦΑ, και η κ. Δέσποινα Μακρυδάκη, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ, συμφώνησαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του φαρμάκου και δήλωσαν πως ο κάθε θεσμός από την πλευρά του οφείλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια για ενίσχυση του ελληνικού φαρμάκου.

  Στη Β’ ενότητα «Ανάπτυξη και Απασχόληση», με συντονίστρια τη δημοσιογράφο κ. Νατάσα Σπαγαδώρου, τονίστηκε η τεράστια συμβολή του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στους δύο αυτούς τομείς. Στην εισήγησή του, ο κ. Δημήτρης Δέμος, Πρόεδρος της ΠΕΦ, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κλάδου, χαρακτηρίζοντάς τον «ατμομηχανή ανάπτυξης», ενώ δήλωσε υπερήφανος για την αλματώδη πρόοδο και εξωστρέφεια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια οι κύριοι Σάββας Ρομπόλης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΣΕΕ, Νικόλαος Φίλιππας,  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος ΔΣ και Επιστημονικός Διευθυντής ΚΕΠΕ, Άγγελος Τσακανίκας, Επ. Καθηγητής ΕΜΠ και Διευθυντής Ερευνών ΙΟΒΕ και Μάρκος Ολλανδέζος, Επιστημονικός Διευθυντής της ΠΕΦ, παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους επτά κλάδους που θα ηγηθούν της ανάπτυξης της χώρας στα επόμενα χρόνια.

  Το Συνέδριο έκλεισε με την ενότητα «Έρευνα και Εκπαίδευση», στην οποία πανεπιστημιακοί με σπουδαίο ερευνητικό έργο παρουσίασαν τις σημαντικές συνεργασίες της ακαδημαϊκής κοινότητας με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης, ενώ  ο κ.Βασίλης Κάτσος, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, ανέλυσε τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στο συγκεκριμένο κλάδο σημειώνοντας πως παρόλο που ο 2ος μεγαλύτερος εξαγωγικός πόλος στη χώρα μας είναι τα φάρμακα, δυστυχώς η Ελλάδα είναι ουραγός στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συμφώνησε πως τόσο λόγω του αναπτυξιακού της χαρακτήρα, όσο και λόγω της συνεισφοράς της στην έρευνα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί παρά να έχει, στο μέτρο του εφικτού και του ενδεδειγμένου, την αρωγή του κράτους». Στη συνέχεια οι κύριοι Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ  Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρεησκευμάτων, Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας  Διοίκησης ΕΚΠΑ, Λέανδρος Σκαλτσούνης, Καθηγητής Πρόεδρος Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Μαχαίρας, Καθηγητής Φαρμακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σιαφάκας, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Κρήτης και Ιωάννης Ματσούκας, Καθηγητής Οργανικής Χημείας Παν/μιου Πατρών, παρουσίασαν σημαντικές προόδους που γίνονται στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας στην Ελλάδα.

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ολοκλήρωσε με την ομιλία του ο κ. ο Βασίλης Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΦ, τονίζοντας πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν πρόκειται να θυσιάσει τις αξίες της στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, ενώ σημείωσε πως «είναι σαφής η υποχρέωση όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές να καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου. Οι δυνατότητες που έχουμε ως κλάδος είναι μεγάλες, χρειαζόμαστε μόνο το κατάλληλο πλαίσιο».

 • 30/04/2014
  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη” – Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στις 7 Μαΐου στην Αθήνα

  “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη”

  Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στις 7 Μαΐου στην Αθήνα

   

  Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) διοργανώνει στις 7 Μαΐου το 1ο  Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη”.

  Στόχος του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel σε συνεργασία με την εταιρεία EthosMedia S.A., είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό της ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και επαγγελματιών από το χώρο του φαρμάκου, καθώς και κορυφαίων στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, αλλά και άλλων επιχειρηματικών κλάδων, το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας φιλοδοξεί να αναδείξει όλες τις πτυχές των εφαρμοζόμενων πολιτικών, καθώς και τη σημασία του Ελληνικού Φαρμάκου για την κοινωνία και την οικονομία.

  Στις εργασίες τους συνεδρίου θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των δημοσίων φορέων. Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν ανώτατα στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι ιατρικών και φαρμακευτικών φορέων αλλά και ακαδημαϊκοί, με στόχο να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή ουσιαστικών συζητήσεων για τα πιο επίκαιρα θέματα του χώρου του φαρμάκου.

  Οι βασικές θεματικές που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι:

  • Μνημόνιο: στόχοι, μέτρα και αποτελέσματα
  • Φαρμακευτική Πολιτική: τιμολόγηση, συνταγογράφηση, αποζημίωση
  • Η συμβολή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας
  • Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και έρευνα
  • Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και απασχόληση

  Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στο site της Π.Ε.Φ.: http://conference.pef.gr/

 • 11/10/2013
  Ελληνικό Φάρμακο: Ποιότητα στην Υγεία – Πνοή στην Οικονομία

  Ελληνικό Φάρμακο: Ποιότητα στην Υγεία – Πνοή στην Οικονομία

  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο»

   

  Παρουσία περισσότερων από 3.000 θεατών πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο Badminton η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με τίτλο «Ελληνικό Φάρμακο: Ποιότητα στην Υγεία – Πνοή στην Οικονομία». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, των θεσμικών παραγόντων του χώρου του φαρμάκου και της υγείας, της πολιτικής ηγεσίας και των δημοσιογράφων για την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» και για την συνεισφορά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία της χώρας. Την εκδήλωση παρουσίασε η Εύα Καϊλή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπροσωπώντας τα πολιτικά κόμματα οι: Ν. Πολύζος (ΠΑΣΟΚ), Ε. Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Π. Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Κ. Μάρκου (ΔΗΜΑΡ). Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι: Πατήρ Δαμασκηνός (Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου – Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’), Α. Λυκουρέτζος (Βουλευτής ΝΔ – τ. Υπουργός Υγείας), Γ. Βλάχος (Βουλευτής ΝΔ – τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης), Β. Κικίλιας (Βουλευτής ΝΔ), Π. Κουρουπλής (Βουλετής ΣΥΡΙΖΑ), Σ. Μπένος (τ. Υπουργός), Χ. Παπανικολάου (Γ. Γραμματέας Δημόσιας Υγείας), Α. Δημόπουλος (τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας), Γ. Κουράσης (Δήμαρχος Χαλανδρίου), Μ. Σκουρολιάκου (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΟΦ), Σ. Μπελώνης (Πρόεδρος ΟΣΦΕ), Α. Γαλανόπουλος (Αντιπρόεδρος ΟΣΦΕ), Δ. Μαρκιδάκη (Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ), , Γ. Βουδούρης (τ. Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ), Β. Κοντός (Κοσμήτωρ ΕΣΔΥ), Α. Αυγερινος (τ. Πρόεδρος ΠΕΦ), Η. Γιαννόγλου (Γ. Γραμματέας ΦΣΑ).

   

  Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είναι προς το συμφέρον του τόπου μας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να προκόψει», ενώ διαβεβαίωσε πως είναι επιθυμία του Υπουργείου «να μπορεί ο γιατρός να επιλέγει με το όνομά του το καλό εγχώριο φάρμακο για τους ασθενείς του».

   

  Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτριος Δέμος, δήλωσε: «Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παράγουν φάρμακα με τα υψηλότερα standards παγκοσμίως. Σε πάρα πολλές χώρες το μοναδικό ελληνικό προϊόν που είναι γνωστό, είναι το Ελληνικό Φάρμακο». Όσον αφορά στις επιδόσεις του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας τόνισε: «Τη δεκαετία 2000–2010 ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που αποτελεί το 10% του μεταποιητικού τομέα της χώρας, είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται για ελληνικά φάρμακα, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 3.400 ευρώ. Μπορούμε να πούμε λοιπόν με βεβαιότητα πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας». Σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, ο κ. Δέμος σημείωσε πως: «η περαιτέρω πτώση των τιμών πρέπει να συνδεθεί με την αύξηση των πωλήσεων των Ελληνικών Φαρμάκων».

   

  Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΠΕΝ και Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας για τη χθεσινή εκδήλωση ανέφερε πως: «Σηματοδοτεί την αρχή μιας στρατηγικής δυναμικής εξωστρέφειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Επίσης, σημείωσε ότι: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μια επενδυτική όαση μέσα στο περιβάλλον αποβιομηχάνισης της χώρας και διατηρεί τις παραγωγικές της μονάδες στην Ελλάδα σε μια περίοδο που μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται να μεταφερθούν στο εξωτερικό».

   

  Εκπροσωπώντας την ΒΙΑΝΕΞ, ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην ανεργία, το κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και ζήτησε να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο το ποσοστό των ανέργων που σήμερα βρίσκεται στο 27%.

   

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PHARMATHEN και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, κ. Βασίλειος Κάτσος, τόνισε στην ομιλία του πως: «Ενώ η χώρα έχει έλλειμμα επενδύσεων και προσπαθεί να τις προσελκύσει από το εξωτερικό, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συνεχίζει να επενδύει καθημερινά στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας». Επιπλέον, αναφερόμενος στην υψηλή ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, είπε ότι: «Τα Ελληνικά Φάρμακα με την υψηλή τους τεχνολογία και ασφάλεια κατακτούν τις αγορές όλου του κόσμου και πλέον 1 στους 3 ασθενείς παγκοσμίως λαμβάνει φάρμακο που έχει παραχθεί στην Ελλάδα, γεγονός που μας κάνει όλους υπερήφανους».

   

  Παρουσιάζοντας την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BENNETT και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΕΦ, κ. Νικόλαος Μπουφίδης, τόνισε πως στόχος της καμπάνιας είναι: «Να πείσουμε τον κάθε Έλληνα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας πως πρέπει να εμπιστεύεται και να προτιμάει το Ελληνικό Φάρμακο, καθώς είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, προσιτό, δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την Εθνική Οικονομία».

   

  Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο», το ενημερωτικό site www.elliniko-farmako.gr βρίσκεται στον αέρα από τον Ιούλιο, έχοντας ήδη δεχτεί πάνω από 75.000 επισκέψεις. Ταυτόχρονα, πάνω από 20.000 ενημερωτικά έντυπα θα σταλούν σε γιατρούς φαρμακοποιούς και θεσμικούς φορείς, ενώ ασθενείς και ασφαλισμένοι θα ενημερωθούν για το Ελληνικό Φάρμακο με πάνω 500.000 έντυπα ευρείας διανομής. Η επικοινωνία της καμπάνιας γίνεται τόσο από τα έντυπα Μέσα, όσο και από το διαδίκτυο, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να προβάλλονται και τέσσερα τηλεοπτικά σποτ.